965 82 02 34 - Plaça España, 8, 03469 El Camp de Mirra, Alacant

Petroglif “Les Graelletes”

Aquesta pedra es troba localitzada entre dos enclavaments de prou importància en la història del passat d’aquesta zona, els dos pujols o turons situats a la seva dreta i esquerra i en els quals s’han trobat restes físiques de certa rellevància pertanyents al Bronze. Aquests gravats pertanyen a l’època del Bronze, encara que no tot el conjunt, alguns són de major antiguitat. En algunes d’aquestes pedres es troba el signe del laberint; aquest no és molt freqüent trobar-lo en molts llocs, el lloc on es troba de forma més representativa és Galícia.

Alguns dels signes dins de “Les Graelletes”, podríem també afirmar que són, dels determinats com fusiformes, i hi paral·lelismes amb altres zones estudiades encara que no molt properes geogràficament.

La situacions de sobre posició o aproximació d’alguns dels motius, o de repetició, sembla ser que responen en gairebé tots els petroglifos de molts llocs, encara fora de la Península, al fet que comencen a gravar o tallar primitives cultures que comprenen períodes molt llargs en el temps, i cadascú amb les seves peculiaritats, i trobant en tots els moments històrics el més profund sentiment màgic-religiós i en tots els casos alguna cosa sobrenatural.

Ubicació en el mapa